Monday, January 25, 2010

"Your Best Vacation Moment Contest"




Salam semua...aku br dpt tau yg mama zara http://zaranfamily.blogspot.com/2009/12/your-best-vacation-moment-contest.html  ada buat 1 contest ni.aku rasa x terlambat lg utk aku join kot.harap kawan2 sume dapat sama2 memeriahkan contest pertama anjuran mama zara nih.tentang pemenang pula, akan dipilih menerusi gambar2 dan cerita2 paling menarik yang boleh mempengaruhi mama zara dan juri2 yang lain untuk bercuti ke sana..so tunggu apa lagi jom terjah.


" aku ngan hubby aku la "


" aku ngan kak maria "


" family aku daa.."

Percutian aku ni di BUKIT TINGGI,BENTONG PAHANG / nama barunya BERJAYA HILLS.
Adik lelaki aku menang dlm pertandingan memancing so dpt la hadiah percutian di BERJAYA HOTELS & RESORTS (Berjaya Hills)Mengapa percutian tersebut menjadi antara best moment dalam hidup aku kerana ni lah percutian kami sekeluarga yg penuh bermakna,tapi sayangnya ayah aku x dpt p (merajok kot)hihihi...bnyk tempat2 yg menarik di sana spt : -

1) Colmar Tropicale bnyk bangunan2 ala2 France gitu.. (clock tower with an original cuckoo bird clock,colmar square,ancient castle,live band,snake performances,clown,authentic French food,handicraft, pewter)nak p France x mampu tapi x yah susah2,kat dlm M'sia pon ado la...

2) Bg yg ada anak plk can play with the adorable furry beings at The Rabbit Park

3) You can discover Japanese authenticity at the Japanese Village (mcm2 ada kat sini spt japanese tea house,sakura & ume tatami suites,botanical garden,mini waterfalls,japanese garden & a pond of multi-coloured koi.

4) Donkey Ride and the Deer Sanctuary for the entire family to enjoy.

5) The Bukit Tinggi Golf & Country Club offers an 18-hole international standard golf course, a driving range, a bowling alley, tennis, badminton, squash, snooker, table tennis, a gym, archery and paintball tag.

6) Akhir sekali keunikan & keindahan alam semulajadinya yg sungguh indah & cantik.

Charges:
Visit Colmar Tropicale. Rabbit Park, Japanese Tea House and Botanical Garden for
RM16 nett (per adult)
RM8 nett (per child aged 4-12 years)
Charges / rentals apply for activities.
Some activities are arranged upon request and are subject to group size.

- GAMBAR SELINGAN -
French village dating back to the 16th century in the Alsace region of France. In the cool mountain air, colourful flowers in the garden add to the European touch of the attraction.



















- THE END -

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

slm kenal abiey..thanx join contest nih..pemandangan kat bukit tinggi mmg cantik kan..macam kat obesea..nk tgu gi french village bebetul ntah bila..so boleh cuci mata kat sini dulu ye tak..=)

nway, sori lmbat sket review..mama Zara ni limited sket wktu nak onlinenya..hehe

"myheart"-abieyazaly- said...

it'ok mama zara hope ader la rezeki utk menang.

...~PeMbUkA bICaRa~...

~SwEeT~


~@`OrG2 yG kU sAyAnGi`@~

MUTIARA KATA...


~@~ cInTa ~@~